شهدا:
??در مزار شهدا
به مصاحبه با رزمندهها، که از تلویزیون سیاهوسفیدشان نشان میداد، خیره شده بود. صدای آهنگران در گوشش طنینانداز شده بود. داشت نقشه میکشید. تصمیم گرفت راز دلش را به خواهرش، مریم بگوید؛ اما مریم نپذیرفت که او هم مثل دیگر برادرانش به جبهه برود. گفت: باید صبر کنی برادرامون بیان؛ بعد اگه بابا راضی شد، بری.
بعدازظهر همان روز با هم رفتند مزار شهدا. قبرها را به خواهر نشان داد و گفت: تو اگه جای خواهر این شهدا بودی، دوست نداشتی دیگران برن و از خون برادرت پاسداری کنن؟! مریم بغضش گرفته بود، سکوت کرد و...
??شهید محمدرضا نجفی??
شب امتحان، ص27
??امام علی علیه السلام
چه سخن حکیمانهی جامعی است این سخن که: آنچه بر خود میپسندی، برای مردم نیز بپسند؛ و آنچه برای خود نمیپسندی، برای آنان نیز پسندیده مدار!
تحفالعقول؛ ترجمهی حسنزاده، ص 133
شهدا:
یا رب شب جمعه کربلا غوغایی است
شش گوش? حرم تجلی زیبایی است
امشب دل هر که هست در کرب و بلا
معلوم شود که رزق او زهرایی است
السلام علیک یااباعبدالله الحسین "ع"
Ayatolá Mirbagheri:
"La primera condición es que los problemas asociados con Dios resolvió la muerte del hombre. ??
El ser humano pertenece a la edición de la muerte sin resolver del mundo para él, él no puede hacer bien, sino de Dios. El miedo a la muerte, que se aísla y está aislada, se dedica a una esquina tranquila de culto y para sus selecciones.
¿Qué parte somos? Por último, debe ser un cálculo serio y el tiempo para hacerlo esta vez # Muharram ". (Primera de Muharram 81)
آیت الله میرباقری:
«اولین شرطِ همراهی با ولیّ خدا این است که مسئله? مرگ برای انسان حل بشود. ??
انسانی که مسئله مرگ برایش حل نشده و تعلق به دنیا دارد، او نمیتواند همراه ولی خدا حرکت بکند. این ترس از مرگ، او را منزوی میکند و گوشه گیر میشود؛ میرود مشغول یک عبادت میشود و برای خودش کنج خلوتی انتخاب میکند!
ما جزو کدامها هستیم؟ بالاخره این را باید یک محاسبه جدی بکنیم و وقتش هم همین ایام #محرم است». (اول محرم 81)
آیتالله میرباقری:
«انسان میتواند با قدم نیّت و با ارتقاء نیّت، در صحنه عاشورا حضور داشته باشد و در ثوابها و فضیلتهای اصحاب سیدالشهدا(ع) شریک شود.
به ما فرمودهاند که هر وقت اصحاب سیدالشهدا(ع) را یاد میکنید، این را از خدای متعال بخواهید و بگویید: «یَا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَکُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً» (اِی کاش من در آن صحنهْ در کنار شما بودم، با شما بودم و به آن فوز و رستگاری عظیمی که شما در کنار ولی خدا رسیدید، من هم میرسیدم)؛ در بعضی روایات دارد که این، موجبِ مشارکت در ثواب اصحاب سیدالشهدا(ع) است؛ معنایش همین است که انسان با نیّت میتواند در این صحنهها حضور داشته باشد».(اول #محرم 81)
صحیفه نور:
?? نماز جماعت امام خمینی (ره) در مسجد متروکه!
??آیه:
إنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ توبه/18
مسجدهای خدا را کسانی عمارت میکنند که به خدا و روز قیامت ایمان آوردهاند
??حکایت؛ آیتالله توسلی نقل کرده است: امام خمینی (ره) در یکی از سفرهایشان که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، در مسجدی دورافتاده، متروک و بسیار کوچک که بیش از یک اتاق گِلی نداشت به اقامه نماز جماعت میپرداختند. این در حالی بود که عدهای از علماء به ایشان پیشنهاد کرد؛ در مسجد جامع شهر اقامه جماعت کنند، امّا حضرت امام (ره) قبول نکردند و در همان مسجد متروک، نماز میخواندند و فرمودند: «همیشه در مسجد جامع کسی هست که اقامه جماعت کند ولی در این مسجد کسی نمیآید که نماز جماعت اقامه کند از این رو من در این مسجد نماز میخوانم تا این مسجد هم آباد و احیاء گردد».1
چون ((حسان)) صاحب این خانه، خداست بندگان را در رحمت اینجاست 2
1. با اقتباس و ویراست از کتاب نماز خوبان
2. حبیب ا... چایچیان (حسان)