دانش و دارایی، هر عیبی را می پوشانند و تنگدستی و نادانی، هرگونه عیبی را آشکار می سازند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
ایران ، خمینی ، امام ، خدا ، اخلاق ، اسلام ، درمان ، جوادی ، و ، قران ، سلوک ، عشق ، یهود ، عرفان ، نماز ، املی ، امریکا ، علی ، شهید ، حسین ، سالک ، مراقبه ، گناه ، سیر و سلوک ، انسان ، پیامبر ، قرایتی ، نفس ، امام خمینی ، در ، انقلاب ، محمد ، سیر ، شیطان ، صحیفه ، دل ، را ، چشم ، با ، به ، از ، عقل ، شب ، مرگ ، قلب ، روغن ، زن ، پوست ، دنیا ، کربلا ، که ، ذهن ، خود ، خودارضایی ، الهی ، شهادت ، سکوت ، قاشق ، عسل ، عاشق ، مردم ، عارف ، فرزند ، علم ، سلام ، سروش ، الله ، ارامش ، : ، درد ، جوادی املی ، جوان ، حسن ، حسن زاده ، برای ، شاه ، عکس ، فنا ، نماز شب ، کتاب ، یک ، نهج البلاغه ، نور ، نامه ، مهدی ، لذت ، فیلم ، صورت ، پناهیان ، بهشت ، پا ، ایمان ، ، ، جهان ، جنسی ، تقوی ، حکمت ، خانه ، روح ، دعا ، دوست ، دین ، رفتار ، رمضان ، خاک ، تو ، توحید ، ترس ، حقیقت ، Imam Jomeini ، آب ، اخلاص ، ازدواج ، استاد ، امام زمان ، بچه ، شیعه ، عرق ، عبادت ، فکر ، شهوت ، سحر ، سر ، زینب ، ما ، مادر ، مغز ، مقدس ، مومن ، نفوذ ، ویتامین ، کبد ، کودک ، کوچک ، نهضت ، میرباقری ، موسیقی ، ملت ، مقام ، معرفت ، مسجد ، مسلمان ، مسیحیت ، محبت ، قیامت ، زنجبیل ، زندگی ، سرکه ، شراب ، عیسی ، غذا ، عراق ، ظاهر ، صهیونیزم ، پدر ، این ، استبداد ، ازادی ، اربعین ، احکام ، اسراییل ، آرامش ، . ، _ ، تربیت ، ترک ، توبه ، تنها ، تقوا ، خلوت ، خواب ، خود ارضایی ، رهبر ، ذکر ، رابطه ، دندان ، دولت ، دروغ ، دست ، دشمن ، دوزخ ، ذات ، روحانی ، روز ، دانشگاه ، دانش ، حکومت ، حیوان ، خاطره ، تقویت ، حضرت ، حجاب ، جنگ ، چرا ، جان ، جبهه ، استقلال ، اعتیاد ، ادرار ، ادم ، اردکان ، ایه ، انگلیس ، انس ، انحراف ، امیر ، بد ، بهاییت ، صمدی ، شکر ، شکم ، صبر ، ظهور ، عاشورا ، غفلت ، غم ، عمر ، فلسفه ، فاطمی نیا ، شریعت ، شعر ، شناخت ، سیروسلوک ، سیستان ، سید الشهدا ، سیب ، سگ ، زیارت ، زیتون ، زبان ، زمان ، زمین ، گل ، مجلس ، مبارزه ، لذت با ذلت ، لبخند ، مسلم ، مدافع ، مرد ، معجون ، معده ، مسیح ، من ، مناجات ، مو ، مکارم ، میر باقری ، نعناع ، هدیه ، یا ، وصال ، همسر ، وهابیت ، کنید ، کنترل ، کلیه ، کوفه ، کتیرا ، کار ، یار ، یزد ، یهودیت ، کافر ، کره ، کوه های ، کلید ، کلیسا ، کشور ، کلام ، کن ، کمر ، هوا ، وجود ، وصل ، وطن ، وحشی ، هستی ، نیست ، نواب ، نظام ، نعنا ، نجومی ، نخودکی ، نسیم احکام ، میخک ، مدینی ، محاسبه ، محمود حقیقی ، مستی ، مسابقه ، گونی نخی ، گیاه ، ماست ، مثل ، گندم ، قرائتی ، قلم ، قدس ، قدم ،

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :18
بازدید دیروز :152
کل بازدید :149165
تعداد کل یاداشته ها : 1022
04/4/22
2:39 ص

امام رضا علیه السلام:

??اینجا همه لحظه ‌ها طلایی است چرا؟

??هر گوشه‌ی این زمین هوایی است چرا؟

 

??برمی‌گردم و در این دل مشهدی ام

??یک حال عجیب کربلایی است چرا؟

 

??زرد آمده بودم و طلایی رفتم

??شب بودم و غرق روشنایی رفتم

 

??از راه زمینی آمدم با آهو

??همراه کبوترت هوایی رفتم


  

(Escritura de luz: (sahife nur

 Toda la difícil situación de los musulmanes de la interferencia extranjera en sus destinos

se deberá evitar los desastres y la difícil situación de los musulmanes de la interferencia extranjera en sus destinos

 

Escrituras de luz, volumen 2, página 113-114

 

Imam Jomeini a los estudiantes del seminario, los alumnos y estudiantes en todo el país

 

Fecha: 16/07/1357 Solar


  

صحیفه نور:

?? تمام گرفتاری های مسلمین از دخالت اجانب در مقدرات آنان است

 

در همه حال شعار ما قطع ایادی اجانب راست و چپ از کشوراست زیرا رشد و استقلال و آزادی با وجود دخالت اجنبی از هر جنس و مسلک و مکتب،در هر امری از امور کشور،اعم از سیاسی و فرهنگی، اقتصادی و نظامی خواب و خیالی بیش نیست و هر کس در هر مقامی و به هر صورتی اجازه دخالت اجانب را در وطن عزیز ما، چه باصراحت و چه به وسیله طرحهایی که لازمه اش ادامه تسلط اجنبی یا ایجاد تسلط تازه ای باشد، بدهد ، خائن به اسلام و کشور است و احتراز از او لازم است تمام بدبختیها و گرفتاری های مسلمین از دخالت اجانب در مقدرات آنان است

#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی 

#صحیفه_امام 

#امام_خمینی 

صحیفه نور،جلد 2،صفحه 113-114

پیام امام خمینی(ره) به طلاب علوم دینی، دانش آموزان و دانشجویان سراسر کشور

مورخ:1357/07/16


  

سیر و سلوک و عرفان:

تقوا سه گونه است:

1-تقوای گریز

2-تقوای پرهیز

3-تقوای ستیز

 

گریز،آن است که از محیط گناه آلود دوری کنی.

 

پرهیز،آن است که بتوانی در محیط گناه آلود،خودت را پاک نگهداری.

 

ستیز،آن است که در صحنه بمانی و با مظاهر گناه مبارزه کنی و محیط سالمی ایجاد کنی.

 

گاهی باید مانند موسی در کاخ فرعون بمانی و سکوت کنی و فقط خودت را حفظ کنی.

 

و گاهی یوسف وار باید از صحنه گناه فرار کنی و راه گریز را برگزینی.

 

و گاهی هم ابراهیم وار با گناه و شرک و بت پرستی مقابله و ستیز کنی و بت شکن شوی.

 

تشخیص اینکه کدام تقوا وظیفه شرعی من است؛ نیز خودش نیاز به توفیق الهی و بصیرت دینی و تقوای عملی دارد...

 

شهید بهشتی ره 


  

سیر و سلوک و عرفان:

مهمترین دستور العمل عرفانی

 

عرفان یعنی عمل :

 

 یکی از عرفای نامداربه رحمت خدا پیوسته بود. وقتی که خبر رحلت ایشان را به دوستانم می گفتم ، نخستین جمله ای که بر زبانشان جاری می شد، این بود که خوشا به حالش. در آن دنیا دیگر خیالش راحت است . بیچاره ما که نه دنیا را داریم و نه آخرت را و ... مگر آنها چه کردند که ما فقط باید حسرت بخوریم . حسرت بیهوده به چه کار ما می آید؟  پرس و جو کردم . دیدم عرفان چیز پیچیده ای نیست. همه ما اهل عرفانیم . خوب و بد را مثل خورشید می شناسیم . پس مشکل کجاست ؟ مشکل این است که اهل عمل نیستیم . از عارف محبوب حاج آقای بهجت دام ظله الوارف دستور العمل خواستند . جمله معروفی گفت که خودتان می دانید و نیازی به تکرار نیست . از یکی دیگر از اساتید اخلاق و عرفان دستور العمل خواستند ، ایشان هم فرمود : نخستین مرحله عرفان همان تقوی است . شما تقوی داشته باشید بقیه امور خود به خود حاصل می شود. خداوند خود راه را به شما نشان خواهد داد . دستور العمل را خداوند ، پیامبر ، امیر المومنین ، ائمه معصومین علیهم السلام و فقهای عصر غیبت همه داده اند . همه واجبات و محرمات را معلوم کرده اند. همه گفته اند گناه نکنید . همه گفته اند ترک معصیت . منتها مرد عمل نیست . شاید شنیده باشید در زبان عرفا نخستین مرحله عرفان را تقوی بر شمرده اند . تقوی یعنی

 

انجام واجب و ترک حرام

 

شما فقط به همین عمل کنید . یعنی تمام هم و غم و معیار های زندگی و .. شما انجام واجبات و ترک محرمات باشد. اگر عارف نشدید تا روز قیامت مرا لعن کنید.

 

عمل کنید . واجبات را انجام دهید و محرمات را ترک کنید . سخنان عارفانه گفتن و غزل عاشقانه خواندن و ... خوب است اما تا پله اول درست نشود اینها هیچ فایده ای به حال شما ندارد . شما از نیمه شب تا صبح بنشین و دعای کمیل بخوان . اما اگر می دانی که این بیداری شما سبب قضا شدن نماز صبحت می شود ، آن دعای کمیل خواندنت خاصیتی جز ثبت گناه برای شما ندارد . چرا که به امری مستحب متوسل شده ای . حال آن که امر واجبی دارد از تو فوت می شود . ابتدا ستون خانه دلت را بنا کن. گچ کاری و تابلو زدن به دیوارهای دل را بگذار تا وقتی ستون و سقف خانه بنا شد.

 

پس دستور العمل همه ما در طریق سیر و سلوک آن است که واجبات را انجام دهیم و محرمات را ترک کنیم . همین . این فرموده تمام عرفایی است که راه حق را به درستی پیموده اند و حضور پر مهر حضرت دوست را در آغوش کشیده اند.

 

 

 

تکمله : عرفان اگر به معنای معرفت باشد ، هر مومنی به نسبت تعهدی که به عمل دارد معرفت دارد . اساسا ایمان از معرفت بر می خیزد و عمل لازمه ایمان است . کسی که عمل ندارد در ایمانش ایراد است و ایمان ناقص ناشی از نقص معرفت است . اما عرفان به معنای ویژه آن نزد ارباب معرفت مقالی بسیار ارجمندتر از آن است که برخی می اندیشند . تقوا نیز حالتی است با مراتب ضعف و شدت . ساده ترین و ضعیف ترین مرتبه آن همان انجام واجبات و ترک محرمات است و بالاترین مرتبه تقوا همان مرتبه بالای معرفت – عرفان اصطلاحی – است . مرتبه ای که عالم را محضر خدا می بیند و از درمان و درد و وصل و هجران ،همان را می پسندد که جانان می پسندد . متقی عارف جز خواسته او به هیچ نمی اندیشد و جز فرمان او هیچ نمی خواهد و جز یاد او به هیچ نمی نگرد .

 

او شبانه روز در تلاش است تا دل او را به دست آورد ،همانند عاشقی که خواب و خوراک ندارد . او هرگونه ادعا را شرک می داند و از اصطلاحات و عناوین متنفر است . او مرد عمل است . او یک بسیجی پا به رکاب است . او یک منتظر به تمام معنا است .


  

حکیم جوادی آملی:

??مردم به چیزی احترام می گذارند که...

 

??نقش حُسن خلق در اداره جامعه به قدری است که خداوند در وصف رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، بر علم پیامبر تکیه نمی کند، بلکه خلق آن حضرت را به بزرگی می ستاید: (وإنک لعلی خلقٍ عظیمٍ) ؛ گرچه خلق انسانی، نشأت گرفته از علم عمیق است. خود رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم نیز می فرماید: «بعثت لاُتمّم مکارم الأخلاق»

 

?? سرّ این نکته آن است که آنچه مردم را بهره مند می سازد، خُلق نیکوی رهبران جامعه و مدیران امت است، نه صِرْف علم آنان، و به تعبیر دیگر، مردم عالمان را در محور عمل آنان می شناسند و سرّ این که محبّت اهل بیت عصمت(علیهم‌السلام)، به طور فراگیر و عمیق در دل های مردم جای گرفته خُلق نیکوی آن بزرگواران است وگرنه بیشتر مردم از معارف بلند ائمه (علیهم‌السلام) بهره وافی نمی بردند. 

 

??مردم به چیزی احترام می گذارند که از آن طرفی ببندند و اخلاق نیکو از این قبیل است؛ بر همین اساس، کلمات حکیمانه و پندآموز امیرمؤمنان علی(علیه‌السلام) در نهج البلاغه، نسبت به خطبه ها و نامه های آن حضرت بیشتر در دل های مردم جای گرفته است؛ با آن که در خطبه ها و نامه ها معارف بلندی نیز مطرح است که ادراک بعضی از آنها بسیار دشوار است؛ از این رو صرف نظر از کوتاه بودن کلمات قصار، همه یا قریب به اتفاق آن، در زمینه ء مسائل اخلاقی است و به نکاتی پرداخته که با زندگی روز مرّه مردم و مشکلات اجتماعی آنان تماس دارد. 

 

??{ #تسنیم جلد5 صفحه384}

_____________________

??مطالب و بیانات آیت الله جوادی آملی?? 


  

حکیم جوادی آملی:

??ده سال دفاع مقدس نه هشت سال!

 

??جنگی که بر ایران تحمیل شده بود جنگ ده ساله بود نه هشت ساله این نکته را برخی عنایت کنند که مبادا خیال خام در سر بپرورانند هشت سال جنگ از خارج تحمیل شده بود از خارجِ این مرز که برای همه روشن است و دو سال قبل از این هشت سال، جنگ داخلی بود. که بر ما تحمیل کردند......

 

??این هفته? دفاع مقدس را باید خیلی ارج بنهیم؛ مبادا کسی خدای ناکرده اینها را بگوید جزء بحثهای تاریخی است! چرا به ما گفتند «زیارت عاشورا» را هر روز بخوانید؟ چرا خود پیغمبر(علیه و علی آله آلاف التحیّة و الثناء)، خود حضرت امیر که حسابش جدا بود، وجود مبارک صدیقه کبرا فاطمه زهرا(سلام الله علیها) با آن وضع از منزل حرکت می‌کردند می‌آمدند در احد برای زیارت شهدای احد؟یعنی اینها را فراموش نکنید، 

 

??اینها سند شرف یک مملکت است. تنها غبارروبی نباشد تنها گُل نباشد تنها گلاب‌افشانی نباشد، یاد شهید کشور را زنده می‌کند درس شهامت می‌دهد درس شجاعت می‌دهد، گریه? بر آنها شوق شهادت می‌آفریند. این هفته? دفاع مقدس از هر جهت منشأ برکت است.

 

??{ #نماز_جمعه 88/07/03}


  
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >