سیر و سلوک و عرفان:
پرسش و پاسخ :
لطفا بفرمایید مراقبه چه ارتباطی با خودشناسی و سفر الی الله دارد.
با سلام
هیچ فاصله ای بین انسان و خدا وجود ندارد الا "خود" اعتباری ادمی.
یعنی یه هستی مجازی موجب شده که انسان خودش رو ببینه نه خدا رو
به تعبیر بالاتر اصلا خودی وجود نداره
اینکه بگوییم "من" هستم و خدا هم هست و حالا " من" میخواهم به خدا برسم این خودش شرکه چون قائل به دو تا وجود میشویم یکی " من" و یکی خدا
حدیث ما و من مگو با او
یا تو در میان باشی یا او
بنابراین هستی جز یکی نیست الا خدا
حال سوال اینجاست که اگر" من" وجود ندارم و هر چه که هست خدا هست پس این "منی" که بهش مشعر هستم و موقعی که به "خودم" مراجعه می کنم می بینم که هستم پس این "من" کیه
جواب اینه که این "من" هیچ چیز نیست الا گناهان تو
به عبارت دیگه با گناهانی که انجام شده یه "من " ی در انسان بوجود امده که شده "من" و وجودی که خودش رو از خدا جدا می بینه
حدیث جالبیه که میگه :
وجودک ذنب لا یقاس به ذنب
یعنی هستی تو بزرگترین گناهی است که هیچ گناه دیگری قابل مقایسه با اون نیست.
پس فهمیدیم که " خود" ی وجود داره که حجاب شده بین خدا و انسان و هر موقع اون " من" و " خود" از میان برخاست اونوقت سر کله خدا هم پیدا میشه .
تو خود حجاب خودی از میان برخیز
و اما بعد ...
چگونه بر این " خود" مشعریم ؟
معلومه بوسیله فکر
یعنی تا زمانی که فکر می کنیم هستیم و می دانیم که " وجود" داریم
پس میشه گفت که " خود " و" فکر" یکی هستند.
شما برای چند ثانیه اگر توانستید فکر نکنید " خود" از میان بر می خیزه و می افتید در عدم
در بی فکری است که نه " خود" ی است و نه " من " ی و نه جدایی و نه فراقی و نه وصالی و نه ...
پس دانستیم که گناه شد " خود" ،" خود " شد " فکر " و فکر شد عامل جدایی و به عبارتی شد " هستی اعتباری" که ادعای فرعونیت کرد و گفت که " من" وجود دارم و خدا رو زد عقب
و اما بعد ...
حالا این فکر یا گناه و یا "خود" که هر سه یکی هستند رو چه طوری باید بشناسیم و از بین ببریم
اینجاست که سر و کله مراقبه نیز پیدا میشه
کافیه در خلوت بنشینی و به این گناهان و یا فکر ها و یا "خود "ها نگاه کنی
انوقت میبینی که از دل و جانت فکر داره بالا میره و در محاصره افکار و" من" ها هستی
جان همه روزه لگد کوب خیال
وز زوال و زیان و خوف مال
نه صفا می ماندش نه بال و پر
نی به سوی اسمان راه سفر
هر گاه آدمی به مراقبه نشست انوقت میبینه که هر گناهی که در روز انجام داده در قالب فکر بر او ظهور کرده و دل و جانش رو مشغول و به اسارت خود در اورده
نگاه نامحرم ها
حسادت ها
بغض ها
کینه ها
جهت گیری های نفسانی ها
شرک ها
خود نمایی ها
همه و همه در قالب" خود" و "فکر" بر انسان ظهور کرده و شده "خود "و حجاب بین اون وجود مطلق
در مراقبه انسان میدونه چه بلایی بر سر خود اورده
میدونه که هیچی نیست جز گناه و خیال
اینجاست که این آگاهی ها موجب میشه که خود و نفس رو بشناسه و از گناهانی که انجام داده توبه کنه و در فردای اون روز از اون گناهان تکرار نکنه و رفته رفته با مراقبه و ازدیاد اگاهی ها " خود" ضعیف تر و ضعیف تر میشه تا جایی که خدای می ماند و بس
خود همو بود اولین و اخرین
شرک جز از دیده احول مبین
ظن برده بودم به" من" که من ،من بودم
" من " جمله تو بودم و نمی دانستم
با من بودی تو را نمی دانستم
یا من بودی تو را نمی دانستم
رفتم ز میان من و تو را دانستم
تا "من" بودی تو را نمی دانستم
سیر و سلوک و عرفان:
سحرخیزی :
مرحوم ملکی تبریزی می گوید:
من بسیاری از محصلین را می شناسم که از شب زنده داران بودند و همین موضوع سبب شد که فهمی عمیق و استقامتی بی نظیر در امر تحصیل نصیبشان شد و به مراتب و مقامات والایی رسیدند و بالعکس، کسانی هستند که در مطالعه ی کتب علمی کوشش بسیار دارند؛ ولی به جایی نمی رسند و از علم خویش سودی نمی برند و برکتی نمی بینند.
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یُمن دعای شب و ورد سحری بود
مرا در این ظلمات آنکه رهنمایی کرد
نیاز نیم شبی بود و گریه ی سحری
اسرار الصلاه ص 289
#سحرخیزی
حکیم جوادی آملی:
?? علم الادیان و علم الابدان
??پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «العلم علمان؛ علم الأدیان و علم الأبدان»
??همگان، حدیث یاد شده را این گونه می فهمند که علم ابدان، علومی است که پیوند مستقیم با بدن دارد، مانند پزشکی، داروسازی و...، یا به شکلی برای تأمین نیازهای بدنی به کار می آید؛ مانند زمین شناسی، گیاه شناسی، جانورشناسی، کشاورزی، دامداری و... . علم ادیان نیز از علومی است که به دین ارتباط دارد؛ مانند فقه، فلسفه، کلام و تفسیر.
??لیکن عارفان متفکّر، این حدیث را به گونه ای دیگر تبیین می کنند و هر سخن و حدیثی در بیان عارفان، رنگ و بوی تازه می یابد. به نظر عارف، فهمیدنی های حصولی و دانش های مفهومی مربوط به علم ابدان است؛ ولی یافته های حضوری و چشیدن های شهودی، مربوط به علم ادیان است. از این منظر، حکیم، مفسّر، متکلّم و فقیه با بدن سروکار دارند؛ امّا عارف عاشق با جان سروکار دارد. علم ادیان، یافتنی هاست؛ زیرا دین، متن واقعیت و حقیقت است، نه مفهوم. بنابراین، عاشق با علم ادیان پیوند دارد؛ چنان که حکیم با علم ابدان مأنوس است.
بشوی اوراق اگر همدرس مایی
که درس عشق در دفتر نباشد
پس، انسان تا می فهمد و با علم انس گرفته است، با بدن سر و کار دارد و هنگامی که حقیقت را می یابد و با معلوم مرتبط است، با دین به سر می برد. او زمانی به واقع دین می رسد که یافته باشد.
??{ #شکوفایی_عقل_در_پرتو_نهضت_حسینی، ص 214}
??مطالب و بیانات آیت الله جوادی آملی??
????https://telegram.me/hakimjavadiamoli
حکیم جوادی آملی:
?? هیچ چیز مستقلاًّ منشأ اثر نیست
??درباره سردسته تبهکاران ملعون اموی، معاویة بن ابی سفیان گفتهاند: بر اثر نفرین پیامبر اسلام(صلّی الله علیه وآله وسلّم) آنقدر میخورد که از خوردن، اظهار خستگی میکرد، ولی سیر نمیشد.
??ابن عباس و جمعی از اطفال، مشغول بازی بودند، رسولاکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) بر آنها گذشت، ابنعباس پشت دری مخفی شد، حضرت رسول(صلّی الله علیه وآله وسلّم) دست بر پشت وی گذاشت و فرمود: به معاویه بگو پیش من بیاید. ابنعباس رفت و برگشت و گفت: او مشغول خوردن است، دو سه بار این رفت و برگشت تکرار شد، ولی معاویه نیامد. آن حضرت(صلّی الله علیه وآله وسلّم) نفرینش کرد و فرمود: «لا أشبع الله بطنه»؛ خدا شکمش را سیر نکند (ر.ک: تتمة المنتهی، ص50). این جمله، مؤیّد آن است که سیر کننده نهایی خداست، نه غذا.
??{ #ادب_فنای_مقربان جلد2، ص 368}
_____________________
??مطالب و بیانات آیت الله جوادی آملی??
????https://telegram.me/hakimjavadiamoli
صحیفه نور:
??ابرقدرت ها شما را قربانی می کنند.
من به سران کشورهای خلیج فارس سفارش می کنم که به خاطر یک عنصر ورشکسته سیاسی، نظامی اقتصادی بیش از این خود و مردم کشورتان را تحقیر نکنید و با توسل به دامن آمریکا ضعف و ناتوانی خود را برملا نسازید و از گرگ ها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبیده ابرقدرت ها آن لحظه ای که منافع شان اقتضا کند شما و قدیمی ترین وفاداران و دوستان خود را قربانی می کنند و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد، آنان منافع خود را ملاک قرار داده اند و به صراحت و در همه جا از آن سخن می گویند.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
صحیفه نور،جلد 20،صفحه 120
پیام امام خمینی (ره) برائت به زائرین بیت الله الحرام
مورخ:1366/05/06
?? عضو کانال صحیفه نور شوید :
@sahifeh_noor
?? اللهم عجل لولیک الفرج ??
Panahian.ir | استاد پناهیان:
??برای #زیارت حسین(ع) #مسابقه بگذارید!
??اگر زیارتش را ترک کنید، خدا از عمر و رزقتان میکاهد
??امام صادق(ع): هرکس سال بر او بگذارد و به زیارت مزار حسین(ع) نرود، خداوند یک سال از عمرش میکاهد و اگر بگویم بعضیها 30سال قبل از اجلشان(عمری که برایشان مقدر بوده) از دنیا مىروند، راست گفتهام، زیرا زیارت حسین (ع) را ترک میکنید. پس زیارت حسین(ع) را رها نکنید تا خداوند عمرتان را طولانی و روزىتان را زیاد کند. اگر زیارتش را ترک کنید، خدا از عمر و رزقتان میکاهد. پس برای رفتن به زیارت #مسابقه بگذارید(در اهتمام بیشتر به زیارت در کمیت و کیفیت) و از یکدیگر سبقت بگیرید. و این را رها نکنید که حسین (ع) نزد خدا و رسولش و فاطمه(س) و امیرالمؤمنین(ع) شهادت میدهد که زائرش بودهاید.
??عنْ ابی عبدالله: مَنْ أَتَى عَلَیْهِ حَوْلٌ لَمْ یَأْتِ قَبْرَ الْحُسَیْنِ ع أَنْقَصَ [نَقَصَ] اللَّهُ مِنْ عُمُرِهِ حَوْلًا وَ لَوْ قُلْتُ إِنَّ أَحَدَکُمْ لَیَمُوتُ قَبْلَ أَجَلِهِ بِثَلَاثِینَ سَنَةً لَکُنْتُ صَادِقاً وَ ذَلِکَ لِأَنَّکُمْ تَتْرُکُونَ زِیَارَةَ الْحُسَیْنِ ع فَلَا تَدَعُوا زِیَارَتَهُ- یَمُدُّ اللَّهُ فِی أَعْمَارِکُمْ وَ یَزِیدُ فِی أَرْزَاقِکُمْ وَ إِذَا تَرَکْتُمْ زِیَارَتَهُ نَقَصَ اللَّهُ مِنْ أَعْمَارِکُمْ وَ أَرْزَاقِکُمْ. فَتَنَافَسُوا فِی زِیَارَتِهِ وَ لَا تَدَعُوا ذَلِکَ فَإِنَّ الْحُسَیْنَ شَاهِدٌ لَکُمْ فِی ذَلِکَ عِنْدَ اللَّهِ وَ عِنْدَ رَسُولِهِ وَ عِنْدَ فَاطِمَةَ وَ عِنْدَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ.
??کامل الزیارات، ص151
#حدیث #اربعین
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
?کانال رسمی #استاد_پناهیان
@Panahian_ir
Panahian.ir | استاد پناهیان:
?? آیت الله #بهجت(ره): توفیق #زیارت ربطی به داشتن #پول ندارد
??توفیق #زیارت ربطی به داشتن #پول ندارد. زیرا چنانچه پروانهها در شمع میسوزند، آیا در شمعبودن حضرات معصومین علیهمالسلام اشکال است یا در پروانه بودن ما، پس چرا بعضیها آن حضرات را دیدهاند، یا جواب سلام خود را از آنها شنیدهاند و یا با صاحب قبر صحبت کرده و جواب دریافت نمودهاند، و ما اینگونه نیستیم.
??عجایب و غرایب از کرامات و معجزات مشاهد مشرفه و ضرایح متبرکه دیده و شنیده شده است. اگر اینطور ارتباطات و درهای نور و رحمت به روی اهل ایمان باز نبود، ما را به حال خود میگذاشتند و میرفتند و بهطور مطلق غائب میشدند.
??با تأکیدی که بر دعوت به توجه و تمسک به عترت نمودهاند، معلوم میشود در مشاهده قرآن و عترت جاذبیتی است که اگر لیاقت داشته باشیم، به #زیارت میرویم. معلوم نیست که #پولدار پروانه این شمع میشود یا #بیپول، بلکه این در اثر جذب و انجذاب #محبت است. تشکیلات لازم نیست، و برای آنها بین #پولدار و ندار، فرقی وجود ندارد.
??در محضر بهجت، ج1، ص 329
#زیارت #اربعین #پول #آیت_الله_بهجت
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
? کانال رسمی #استاد_پناهیان
@Panahian_ir