[کانال استفتاآت بیسفون]
پاسخگوی سؤالات شرعی
???? نسیم احکام ????
آداب پرسشگری:
شرم نکردن از پرسش!
با توجه به اینکه پرسش، کلید دانایی است، کسی نباید از دریافت این کلید طلایی شرم کند؛ از این رو پرسشگر نباید از سؤال و پرسش خود شرم و حیا ورزد؛ چنانکه در روایات از پرسشگران خواسته شده است که سؤال خود را بدون شرم مطرح کنند. به عنوان نمونه، در روایتی میخوانیم: امام باقر(ع) به شخصی به نام ابراهیم که از پرسیدن برخی مسائل شرم میکرد، فرمود:
«یَا إِبْرَاهِیمُ سَلْ وَ لَا تَسْتَنْکِفْ وَ لَا تَسْتَحْیِ فَإِنَّ هَذَا الْعِلْمَ لَا یَتَعَلَّمُهُ مُسْتَکْبِرٌ وَ لَا مُسْتَحیٍ؛
ای ابراهیم! سؤال کن و خودداری نکن و شرم و حیا ننما، این دانش را متکبّر و کسی که از سؤال حیا می کند، فرا نمی گیرد.»
در روایت دیگری امام موسی بن جعفر(ع) به زنی که از پرسیدن برخی مسائل قاعدگی شرم داشت، فرمود: «سَلِی و لَا تَسْتَحْیِِی؛ بپرس و خجالت نکش...» آن گاه زن مسائل خود را مطرح کرده، پاسخ مناسب دریافت کرد.
عکس نگیرید فیلم بگیرید
من بارها گفته ام که برای قضاوت، عکس نگیرید، بلکه فیلم بگیرید. قضاوت بر روی عکس ناجوانمردانه و بی انصافی است، چون کار و فعالیت و خنده و گریه و زحمت و استراحت همه باهم است. وقتی شما از خنده، عکس می گیرید و یا از خوردن، عکس می گیرید، بیننده می گوید: «عجب آدم شکمویی.»
با عکس می توان آبروی افراد را ریخت، ولى در فیلم پیداست که این فرد خنده دارد، گریه هم دارد. استراحت دارد، فعالیت هم دارد. نقطه ضعف دارد، نقطه قوت هم دارد. از خدا بیاموزیم که خوبی ها را اظهار می کند و بدی ها را می پوشاند:
??«یا مَنْ أظْهَرَ الْجَمِیلَ وَ سَتَرَ الْقَبِیح» کافی، ج 2، ص 578
بیائیم اخلاق خدایی پیدا کنیم:
??«تَخَلَّقُوا بِأَخْلاقِ اللَّهِ» بحارالانوار، ج58، ص 129.
?? کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
_______________________
?? @Qaraati
عارف کیست؟
امام صادق علیه السلام در تعریف «عارف» می فرماید:
عارف، وجودش با مردم است، ولی قلبش پیش خداست. اگر به اندازه چشم برهم زدنی از خدا غافل شود، در اثر اشتیاقی که به او دارد، قالب تهی می کند. عارف، امین وقایع و رخدادهایی است که مربوط به خداست [و آنچه از تقدیرات خداوند که درباره جهان هستی است و او از آنها باخبر می شود، به کسی نمی گوید.] عارف، خزانه دار اسرار خداوند است [و هیچ گاه اسرار خدا را برای دیگران فاش نمی کند.] عارف، معدن انوار الهی و مایه رحمت خداوند بر خلق اوست. او حامل علوم الهی، و میزان شناخت فضل و عدالت الهی است. عارف کسی است که از خلق و خواستن ها و از دنیا بی نیاز است، و برای او جز خدا مونسی نیست و گفتار او و اشاره و نفس او برای خداوند است. پس او در گلزارهای قدسی سیر می کند، و از لطایف فضل خداوند، توشه برمی دارد و معرفت، اصل و ایمان، فرع است.
کتاب شریف مصباح الشریعه
#عارف_کیست
@sserfan
.
من از اشکی که میریزد ز چشم یار میترسم
از آن روزی که مولایم شود بیمار میترسم!
.
همه ماندیم در جهلی شبیه عهد دقیانوس
من از خوابیدن مهدی درون غار میترسم!
.
رها کن صحبت یعقوب و کوری و غم و فرزند
من از گرداندن یوسف سر بازار میترسم!
.
همه گویند این جمعه بیا اما درنگی کن
از اینکه باز عاشورا شود تکرار میترسم!
.
سحر شد آمده خورشید اما آسمان ابریست
من از بی مهری این ابرهای تار میترسم!
.
تمام عمر خود را نوکر این خاندان خواندم
از آن روزی که این منصب کنم انکار میترسم!
.
طبیبم داده پیغامم بیا دارویت آماده است
از آن شرمی که دارم از رخ عطار میترسم!
.
شنیدم روز وشب از دیده ات خون جگر ریزد
من از بیماری آن دیده خونبار میترسم!
.
به وقت ترس و تنهایی، تو هستی تکیه گاه من
مرا تنها میان قبر خود نگذار، میترسم!
.
دلت بشکسته از من، لکن ای دلدار رحمی کن
که از نفرین و از عاق پدر بسیار میترسم!
.
هزاران بار رفتم من، ولی شرمنده برگشتم
ز هجرانت نترسیدم ولی این بار میترسم!
.
دمی وصلم ، دمی فصلم، دمی قبضم، دمی بستم
من از بیچارگیِ آخرِ این کار میترسم...
#امام_زمان_عج
@sserfan
وقتى بنده اى براى نماز شب بلند مى شود و خواب بر وى غلبه مى کند و به این طرف و آن طرف متمایل مى شود و چانه اش به سینه مى چسبد. خداوند امر مى کند درهاى آسمانها باز شود؛ و به ملائکه مى فرماید: ببینید بنده ام که به خاطر تقرب به من، (عملى که واجب نکرده ام) به چه حالى افتاده است. من هم سه خصلت به او مى دهم: 1- گناهانش را مى بخشم 2- توبه تازه براى معاصى اش فراهم مى کنم 3- رزقش را زیاد مى نمایم. اى ملائکه همه را شاهد مى گیرم که اینها را به او ببخشم.
برگرفته از کتاب شریف تحفه معلم
#نماز_شب
@sserfan
?? امام خمینى(ره) از ولادت تا رحلت
در روز بیستم جمادى الثانى 1320 هجرى قمرى مطابق با 30 شهریـور 1281 هجرى شمسى ( 21 سپتامپر 1902 میلادى) در شهرستان خمین از توابع استان مرکزى ایران در خانواده اى اهل علـم و هجرت و جهاد و در خـانـدانـى از سلاله زهـراى اطـهـر سلام الله علیها،روح الـلـه المـوسـوى الخمینـى پـاى بـر خـاکدان طبیعت نهاد .
او وارث سجایاى آباء و اجدادى بـود که نسل در نسل در کار هـدایـت مردم وکسب مـعارف الهى کـوشیـده انـد. پـدر بزرگـوار امام خمینـى مرحوم آیه الـله سید مصطفى مـوسـوى از معاصریـن مرحـوم آیه الـلـه العظمـى میرزاى شیـرازى (رض)، پـس از آنکه سالیانـى چنـد در نجف اشـرف علـوم و معارف اسلامـى را فـرا گرفته و به درجه اجتهـاد نایل آمـده بـود بـه ایـران بازگشت و در خمیـن ملجاء مردم و هادى آنان در امـور دینـى بـود. در حـالیکه بیـش از 5 مـاه ولادت روح الـلـه نمى گذشت، طاغوتیان و خوانین تحت حمایت عمال حکومت وقت نداى حق طلبـى پـدر را که در برابر زورگـوئیهایشان بـه مقاومت بـر خاسته بـود، با گلـوله پاسـخ گفـتـنـد و در مـسیر خمیـن به اراک وى را بـه شهادت رسانـدنـد. بستگان شهیـد بـراى اجراى حکـم الهى قصاص به .تهران (دار الحکـومه وقت) رهـسـپار شـدند و بر اجراى عـدالت اصـرار ورزیدند تا قاتل قصاص گردید
بدیـن ترتیب امام خـمیـنى از دوران کـودکى با رنج یـتیـمی آشـنا و با مفهوم شهادت روبرو گردید. وى دوران کـودکـى و نـوجـوانى را تحت سرپرستى مادر مـومـنـه اش (بانـو هاجر) که خـود از خاندان علـم و تقـوا و از نـوادگان مـرحـوم آیـه الـلـه خـوانسـارى ( صاحب زبـده التصانیف ) بوده است. همچنیـن نزد عمه مـکـرمه اش ( صاحبـه خانم ) که بانـویى شجاع و حقجـو بـود سپرى کرد اما در سـن 15 سالگى از نعمت وجـود آن دو عزیز نیز محـروم گـردید.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#زندگینامه
#امام_خمینی
??عضو کانال صحیفه نور شوید :
@Sahifeh_noor
?? اللهم عجل لولیک الفرج ??
روشی ساده برای حمد و شکر خدا
امام سجاد (علیه السلام) فرمودند:
«سُبْحَانَ مَنْ جَعَلَ الِاعْتِرَافَ بِالنِّعْمَةِ لَهُ حَمْداً سُبْحَانَ مَنْ جَعَلَ الِاعْتِرَافَ بِالْعَجْزِ عَنِ الشُّکْرِ شُکْراً»
پاک و منزّه است کسی که اعتراف به نعمت را حمد و ستایش خود قرار داد؛
و پاک و منزّه است کسی که اعتراف به عجز و ناتوانی از سپاسگزاری را شکر خود قرار داد.
?? بحار الانوار، جلد 75، صفحه142
_______________________
?? @Qaraati ? کلیک کنید