سیر و سلوک و عرفان:
فکر حصولی و معرفت شهودی :
فکر و علم حصولی نمی توانند «وجود» را معرفی نمایند،
زیرا فکر ترتیب اموری است برای رسیدن به امر دیگر.
??پس فکر مربوط به عالم کثرت و غیریت است، و راهی در باب توحید و نفی کثرت ندارد.
??اما « علم شهودی» و « معرفت حضوری» است که وحدت آفرین بوده به خلاف علم حصولی که کثرت آفرین است و ملاکش غیریت می باشد.
?? در علم حضوری ملاک "هو "هویت و نفی غیریت است و همه تعینات را از بین میبرد.
??پس عدم گردم عدم چون ارغنون
گویدم إنا إلیه راجعون.
منبع :
امام خمینی (ره) تعلیقات بر فصوص الحکم
#فکر_حصولی_معرفت_شهودی
@sserfan
سیر و سلوک و عرفان:
کتاب وجودی چهل سالت را مطالعه کن :
قبل از سن چهل سالگی خودتان را در مسیر انسانی نگه داشته باشید .تا اینکه سن چهل سالگی به لطف خدا فرا برسد . وطبیعت نظام عالم در سن چهل آن است ?سرنوشت چهل ساله شخص زمینه های جرقه های ملکوتیه را در جان او بوجود می آورد.
آنان که از سن چهل بالا رفتند ?عصای احتیاط در دست بگیرند با اعصای احتیاط ?بشوند ?لب به سخن بگشایند ?معاشرت کنند...
یکی از بهترین لطایف سن چهل سال به بالا مطرح است؛اهل سکوت بشوند . چهل سال تجربه حرف زدن را دارید چهل سال تجربه زندگی گوناگون در اجتماع برای خودتان بعنوان سرمایه کسب انسانی دارید .مواظب باشید از این سرمایه چهل سال بعد از چهل سال استفاده کنید.
بر گردید زندگی نامه چهل ساله را ورق بزنید .کتاب زندگی چهل ساله عمرتان را مطالعه کنید .سکوت بر لب بزنید. مقداری از شب را به خلوت بنشینید و در هنگام سکوت و تاریکی شب در مقام خلوت و بزم قدس نهانخانه جانتان کتاب خودتان را مطالعه کنید قبل از آنکه این کتاب را در یوم تبلی سرائر به جلو چشمت بگشایند که آنجا با شرمندگی بخوانید . این کتاب چهل سالت را ورق بزن صفحه به صفحه این کتابت را مطالعه کن . خاطرات و نوشته های چهل سال عمرت را بخوان تو دیگر کتاب از بیرون مخواه . عاقل باش از یک سوراخ دنیا چندین بار دست را گذاشتی که مار دنیا گزید دوباره دست را به طرف این دنیا دراز نکن . آرزوهای طولانی دنیا را از خودت دور کن .که به تعبیر شریف روایات فرزندان آدم به محض اینکه پیر می شوند دو صفت در آنها جوان می شود ؛یکی حرص و دیگری آرزوهای دراز .چهل سال عالم به تو خدمت کرد بیش از این توقع از عالم نداشته باش .حرص را کنار بگذار .حرص یعنی توقع بی جا از عالم .عالم چهل سال تقدیم کرد بدون منت .نان و آب را بدون هیچ منتی تقدیمت کرد .منتهی روزی در زحمت و گرفتاری اخذ نان و آب افتاده ی خودتان به همدیگر ظلم کردید نه طبیعت و نظام هستی .حرص را از خودت دور کن.
پس اولین کاری که در سن چهل سالگی می فرماید ؛کتاب وجودی چهل سال خاطراتت را مطالعه کن با دقت ببین چه اندوخته ای و چه نگاشته ی برای دفتر حق که دل نازنین توست ببین چه کلماتی را نوشته ای آیا کلماتش درست بود یا نادرست . مرحله دوم حرص را از خودت دور کن . مرحله سوم آرزوهای طولانی را از خود دفع کن و مرحله آخر دل نازنین شکسته را تقویت کن . که پیر دل شکسته دارد .
انسان و قرآن
استاد صمدی آملی حفظه الله تعالی
#محاسبه
@sserfan
صحیفه نور:
??حتی اگر در تمام امریکا مسجد بسازند و بالای گلدستهها شعار الله اکبر قرار بدهند، هیچ وقت شعار مرگ بر امریکا را فراموش نکنید؛ چون آمریکا شیطان بزرگ است.
??از خدا میخواهیم که این قدرت را به ما ارزانی دارد که نه تنها از کعبه مسلمین، که از کلیساهای جهان نیز ناقوس مرگ بر آمریکا و ... را به صدا درآوریم.
صحیفه امام خمینی / جلد 21 / سالگرد کشتار خونین مکه و قبول قطعنامه 598
?? تذکر مهم:
فقط این قسمت ??مربوط به جلد بیست و یکم صحیفه امام - صفحه 74 - پیام به ملت ایران در سالگرد کشتار خونین مکه "قبول قطعنامه 598میباشد "
از خدا میخواهیم که این قدرت را به ما ارزانی دارد که نه تنها از کعبه مسلمین،که از کلیسا های جهان نیز ناقوس مرگ بر آمریکا و شوروی را به صدا درآوریم.
قسمت اول که خیلی هم دارد منتشر میشود در هیج جای صحیفه نیست . لطفا انتشار دهید تا از نشر برخی کلمات به اسم امام ره خودداری شود .
??عضو کانال صحیفه نور شوید :
@Sahifeh_noor
?? اللهم عجل لولیک الفرج ??
صحیفه نور:
?? ولی فقیه تمام اختیارات پیامبر اکرم را دارد
« اگر فرد لایقی که دارای این دو خصلت [علم به قانون و عدالت] باشد، بپاخاست و تشکیل حکومت داد، همان ولایتی را که حضرت رسول اکرم"ص" در امر اداره جامعه داشت دارا میباشد، و بر همه مردم لازم است که از او اطاعت کنند.
این توهّم که اختیارات حکومتی رسول اکرم «ص» بیشتر از حضرت امیر«ع» بود یا اختیارات حکومتی حضرت امیر «ع» بیش از فقیه است، باطل و غلط است. البته #فضائل حضرت رسول اکرم «ص» بیش از همه عالَم است و بعد از ایشان، #فضائل حضرت امیر «ع» از همه بیشتر است. لکن زیادیِ فضائلِ معنوی، اختیارات حکومتی را افزایش نمیدهد. همان اختیارات و ولایتی که حضرت رسول و دیگر ائمه «صلوات الله علیهم» در تدارک و بسیج سپاه، تعیین وُلات و استانداران، گرفتن مالیات و صرف آن در مصالح مسلمانان داشتند، خداوند همان اختیارات را برای حکومت فعلی قرار داده است، منتها شخص معیّنی نیست، روی عنوانِ «عالِم عادل» است.
وقتی می گوییم ولایتی را که رسول اکرم «ص» و ائمه «ع» داشتند، بعد از غیبت، فقیهِ عادل دارد، برای هیچ کس این توهّم نباید پیدا شود که مقام فقها، همان مقام ائمه«ع» و رسول اکرم «ص» است. زیرا اینجا صحبت از #مقام نیست بلکه صحبت از #وظیفه است. ولایت یعنی حکومت و اداره کشور و اجرای قوانین شرع مقدس، یک وظیفه سنگین و مهم است نه اینکه برای کسی شأن و مقام غیر عادی به وجود بیاورد و او را از حد انسان عادی بالاتر ببرد. به عبارت دیگر، ولایتِ مورد بحث یعنی حکومت و اجرا و اداره، بر خلاف تصوری که خیلی افراد دارند امتیاز نیست، بلکه وظیفهای خطیر است».
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#امام_خمینی
#ولایت_فقیه_و_حکومت_اسلامی
کتاب ولایت فقیه صفحات 55 و 56.
#ولایت_فقیه
#درس_های_نجف
?? @sahifeh_noor
سیر و سلوک و عرفان:
تهذیب نفس از دو راه عقل ومحبت :
اهل عرفان و سیر و سلوک (برای اصلاح اخلاق و تهذیب نفس) به جای پویش راه عقل و استدلال، راه محبت و ارادت را پیشنهاد می کنند. می گویند: کاملی را پیدا کن و رشته محبت و ارادت او را به گردن دل بیاویز که از راه عقل و استدلال، هم بی خطرتر است و هم سریعتر. در مقام مقایسه، این دو وسیله مانند وسایل دستی قدیم و وسایل ماشینی می باشند، تأثیر نیروی محبت و ارادت در زایل کردن رذائل اخلاقی از دل، از قبیل تأثیر مواد شیمیایی بر روی فلزات است؛ مثلاً: یک کلیشه ساز با تیزاب اطراف حروف را از بین می برد، نه با ناخن و یا سر چاقو و یا چیزی از این قبیل اما تأثیر نیروی عقل در اصلاح مفاسد اخلاقى، مانند کار کسی است که بخواهد ذرات آهن را از خاک با دست جدا کند، چقدر رنج و زحمت دارد اگر یک آهن ربای قوی در دست داشته باشد، ممکن است با یک گردش همه آنها را جدا کند؛ نیروی ارادت و محبت مانند آهن ربا صفات رذیله را جمع می کند و دور می ریزد. به عقیده اهل عرفان، محبت و ارادت پاکان و کُمّلین همچون دستگاه خودکارى، خود به خود رذائل را جمع می کند و بیرون می ریزد. حالت مجذوبیت اگر به جا بیفتد از بهترین احوال است، و این است که تصفیه گر و نبوغ بخش است.
کتاب تمثی?ت,استادمطهری,رحمه الله علیه
#تهذیب_نفس
@sserfan
سیر و سلوک و عرفان:
منشاء کم همتی در امر سلوک و راه حل آن :
1_: گاه منشأ بیهمتی یا کمهمتی آگاهی نداشتن یا غفلت از اهمیت کار است که در این صورت چارهاش مطالعه و تأمّل در مطالبی است که آگاهیبخش و غفلتزداست. مانند مطالع? روایات اخلاقی و عرفانی، مطالع? کتابهای مؤثّر (همانند کتاب لقاء الله مرحوم ملکی تبریزی که در مقدمه راجع به این کتاب توضیحاتی دادهام) و خواندن و شنیدن حالات و مقامات اولیای الهی.
2_: گاه منشأ بیهمتی یا کمهمتی خودکمبینی است و راه حلّش تلقین به قوی و مصمم بودن خود به ضمیم? قرائت زندگینام? مردان بزرگ و عارفان عالیمقام است.
3_: گاه منشأ، تصور سخت بودن مسیر است و راه حلّ، تلاش برای بلند کردن همّت و تلاش برای زیاد شدن عشق است.
4_: گاه منشأ، تنبلی ارثی و ذاتی است که راه حلّ، هم? امور یاد شده در بالا به ضمیم? مداومت بر اذکار مؤثر همچون یا قوی و یا مریدو یا ممد الهمم است. آری، خواستن توانستن است.
رساله سیر و سلوک
آیت الله علی رضایی تهرانی
#منشاء_کم_همتی
@sserfan
سیر و سلوک و عرفان:
عجله نکردن در سلوک :
در مسیر سیر و سلوک سالک باید از عجله کردن دوری کند . سالک در «مقام استقامت» می آموزد که در پیمودن این مسیرعجله کردن، کاری عبث و غیر رحمانی است. عجله سالک نه تنها او را سریع تر به مقصد نمی رساند بلکه ممکن است سبب شود تا نفس به صورت صحیح حظ و بهره خود را در منزلی که در آن قرار دارد ،نبرد و در ادامه مسیر از سیر و سلوک باز ماند. همچنین تزلزل داشتن و نیز این طرف و آن طرف زدن از جمله آفاتی است که سالک باید از آنها اجتناب نماید. قرآن کریم در اهمیت استقامت میفرماید: «ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تنزل علیهم الملائکه الا تخافوا و لا تحزنوا و ابشروا بالجنة التی کنتم توعدون» یعنی : در حقیقت، کسانى که گفتند: «پروردگار ما خداست» سپس ایستادگى کردند، فرشتگان بر آنان فرود مىآیند [و مىگویند:] «هان، بیم مدارید و غمگین مباشید، و به بهشتى که وعده یافته بودید شاد باشید.
سالک باید بداند که ره صد ساله را صد ساله میشود پیمود و نه یک شبه! و استثنائات نباید ملاک توجه او قرار گیرد. استقامت در مسیر از امور بسیار مهمی است که باید نفس را نسبت به آن تمرین داد و روی آن کار کرد. در امالی شیخ طوسی(ره) آمده که امیرالم?منین در هنگام شهادت به امام حسن وصیت کردند که: «انهاک عن التسرع بالقول و الفعل.»البته همان گونه که روایات هم اشاره دارد، در کارهای خیر تعجیل خوب است لکن مراد ما در این بحث عجله کردن برای رسیدن به مراحل بعدی بدون انجام صحیح وظایف در مراحل قبل است. همچنین تعجیل برای دیدن آثار و برکات اعمال صالحه سبب میشود که سالک استقامت خود را از دست بدهد و راه را رها کند.
سید مهدی رفیع پور
عرفان اسلامی تبیان
#عجله_نکردن_در_سلوک
@sserfan