آیتالله میرباقری:
«حضرت امام(ره) #دفاع_مقدس را جنگی ویرانگر و خانمانسوز نمیدانستند!
جنگی که برای احیای هویت تمدنی اسلام و فروپاشی بتپرستی مدرن است _ هر چند خسارت دارد _امّا یک مبارزه? کاملاً مقدس است که خاصیت اول آن، پرورش روحی اجتماعی است. یک انسان عارف وقتی تعبیر می کند که «بعضی از این بسیجیهای ما یک شبه ره صدساله را رفتند» معنایش این است که این راه را مسیر میانبری به سمت خدای متعال میدانند؛ لذا در آخر هم دعا میکنند که خدا این درب شهادت را به روی جامعه ما نبندد و پذیرش قطعنامه، به معنای بسته شدن این درب نباشد.
امام(ره) دفاع مقدس را یک موهبت الهی میدانستند که یک اثرش پرورش انسانهای موحد و عارفمسلک و شهادتطلبی است که حاضر بودند همه چیز خودشان را با خدا سودا کنند. چیزی که سالها ریاضت عرفانی میخواهد، امام(ره) در این جنگ به صورت انبوه و اجتماعی تولید کردند.
ایشان دفاع مقدس را یک کارخانه انسانپروری میدانستند و امکاناتی که از دست میرود را طبیعی میدیدند. همانگونه که ایمان و تولد یک انسان، نیاز به یک آسیبهای مقدماتی دارد، تولد جدید بشریت و احیای حیات طیبه در بشر و ایجاد حیات معنوی هم نیاز به این دارد که شما از یک پالایش هایی عبور کنید. لذا امام(ره) از این ناحیه هم خیلی نگران نبودند و میفرمودند ما تا آخرین منزل، تا آخرین نفر و تا آخرین قطره خون ایستادهایم.
ما اگر حتی محاسبه اقتصادی کنیم، از منظر امام(ره) کار دقیقاً درستی می کنیم؛ چون موازنه قدرت را تغییر می دهیم. وقتی موازنه قدرت تغییر کرد ما منابع اقتصادی را از نو تأمین میکنیم...». (تابستان 85)